sitemap Workshop Landschapschilderen
Corgo do Pardieiro

Landschapschilderen en Collagemaken in de Alentejo

mei 2008

Neem deel aan de workshop landschapschilderen in het prachtige, bloeiende landschap van de Alentejo (Zuid-Portugal) en maak je droom tot werkelijkheid. Onder leiding van de ervaren docent en kunstenares Ricarda Zielonka ga je op in het landschap. Geniet van oude kurkeiken, overschaduwde beekjes, lavendel en bloesemende bomen, terwijl je je tekenend en schilderend verdiept in hun vormenrijkdom en kleurenpracht. Portugal is in het voorjaar op zijn mooist.

Door je intensief op kunstzinnige wijze er mee bezig te houden, beleef je deze unieke plek helemaal van binnenuit. Dit zal je verder helpen om vanuit de natuurgetrouwe weergave naar een eigen interpretatie van het geziene te komen, waarbij een abstractieproces plaatsvindt. (Alle technieken zijn hiervoor denkbaar). En om je fantasie helemaal de vrije loop te laten is er ook de mogelijkheid tot collagemaken.

Enige kunstzinnige ervaring is gewenst.

De workshop wordt gegeven van maandag 28 april t/m maandag 5 mei 2008.

Ricarda Zielonka De workshop wordt gegeven door Ricarda Zielonka (39 jaar). Ze is afgestudeerd aan de kunstacademie van Berlijn en is sinds elf jaar actief als kunstenares in Leiden. Sinds acht jaar verzorgt ze cursussen en workshops op het gebied van tekenen en schilderen. Om een indruk te krijgen van haar werk, kijk op haar website.
De workshop

De kosten bedragen € 450 per persoon. Hiervoor krijgt U:

N.B. het is ook mogelijk bij ons een tent of camperunit te huren.

Er is ruimte voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Tot 30 Maart 2008 kunt u zich opgeven voor de workshop.

Transavia heeft directe lijnvluchten van Amsterdam en Rotterdam naar Faro, een retourbiljet kost ongeveer E 320 inclusief belastingen en toeslagen. Zie de transavia website voor actuele prijzen en boeking. Let op: bij (te) laat boeken gaat de prijs omhoog! Ook TAP biedt voordelinge retourvluchten, veelal via Lissabon.

Voor wie in Belgie of Zuid-Nederland woont zijn de vluchten van RyanAir vanaf Charleroi mogelijk interessant.

Je kunt natuurlijk ook een vlucht naar Lissabon boeken en dan met de trein naar Amoreiras Gare reizen, zie onze 'trein-pagina'.